Amorellas nya hyttkategorier

Viking Line meddelade i början av året att de skall investera 8 miljoner euro (74.7milj kronor) i att renovera tre av sina fartyg. 

 • Viking Grace (Stockholm-Åbo)
 • Amorella (Stockholm-Åbo)
 • Gabriella (Stockholm-Helsingfors)

Jag har varit ombord på Viking Grace och Amorella nyligen och skall redovisa lite vad som har ändrats i respektive fartyg.

Viking Grace

Har fått en större bastu bland annat, och en bastu som privatpersoner kan hyra. Konferensutrymmena har förbättrats, inga övriga ändringar på fartyget. Man märkte inte renoveringen från de allmänna utrymmena. 

 

Amorella

Här kunde man se lite större skillnader. För det första har man infört några nya hyttkategorier, Inside Piccolo Two bland annat, en uppgradering på B2P (lagt till TV). Inside Two och Outside Two om jag inte missminner mig, alltså samma namn som motsvarande hytter på Viking Grace. Det är dubbelsäng, tv, och design i Viking Grace-anda. 

Jag själv åkte på en 24h-kryssning i en IP2, tv-utbudet var bättre än på Grace, lägger en lista på dessa: 

 1. SVT1 
 2. SVT2
 3. TV3
 4. TV4
 5. YLE1
 6. YLE2
 7. MTV3
 8. Nelonen
 9. FST5
 10. MTV3 Sport 1
 11. MTV3 Sport 
 12. Viasat Sport
 13. Cmore Series
 14. Cmore Action
 15. Cmore First

Sedan hade man info-kanal, och live-bilder från fören. 

Dessa hytter finns på däck 5, ca.30-40stycken om jag inte missminner mig. Sedan kan de också finnas på andra däck, har inte undersökt så noga. 

+ Man har WIFI routrar utplacerade i hyttkorridorerna (endast IP2) så man har god mottagning inne i hytten vilket man inte haft förr. På däck 2 hade man ingen WIFI. 

Priset för den nya IP2 kategorin är ca.50SEK mer än en standard B2P. Jämför: B2P och C4 har alltid samma pris. Dvs prisvärd hytt om man reser två personer. 

Buffén höll god klass, sedan har man omorganiserat arkaden lite vid Food Garden, bra med förnyelse. 

Återstår bara att ta en titt på Gabriella i framtiden. 

Ha det bra! 

5 mar 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)